Ryhmäliikunta

toning2

Liikuntastudio Lumottaressa  on monipuolinen valikoima erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Jos kaipaat tanssillista menoa, niin voi valita valikoimasta LumoDance -tunnin,  Zumban tai Zumba Toningin. Lumottaren lihaskuntotuntivalikoimassa on Hotbutt ja Powerbody. Erikoislajeina Lumottaressa pääset testaamaan Kangoo Jumps -kengurukenkätunteja & Bungee Fun -benjitunteja. Benjitunnilla tehoillaan kattoon kiinnitetyn benjivaljaan varassa.  Jos kehosi taas kaipaa huoltoa ja palauttelua, niin valitse  Kehonhuolto-tunti.  Fitnesspilates -tunti on myös laji, jota kannattaa kokeilla, etenkin jos haluat kehittää keskivartalosi voimaa ja kestävyyttä sekä lisätä liikkuvuutta. Kevään 2023 uutuustunti on Pound®! Pound® -tunnilla yhdistyvät lihaskunto- ja aerobinen treeni sekä mukaansa tempaavaa musiikki. Liikkeitä tehdään seisten, istuen ja selinmakuulta ja pääset rytmittämään liikkeitä Ripstix® -rumpukapuloilla! 

Lumottaren tunnit sopivat aivan kaikille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Jokaisella tunnilla voit tehdä liikkeet oman kuntotasosi mukaan. Voit myös rohkeasti kertoa ennen tuntia ohjaajalle, jos sinulla on jokin vamma, joka vaikeuttaa joidenkin liikkeiden tekemistä, niin se otetaan tietenkin huomioon. 

Alla on  jokaisen lajin tarkempi kuvaus. Mikäli sinulla on enemmän kysyttävää lajeista, tai jokin jäi mietityttämään, niin ota rohkeasti yhteyttä. 

Tuntikuvaukset

Zumba

Zumba® -tunti on tanssitunti, jossa korostuu liikunnan ilo ja vauhdikkaiden tanssityylien monipuolisuus. Zumbassa yhdistetään helppoja tanssiaskelia vuoroin nopeaan ja hitaaseen lattarirytmiin sykettä nostaen ja laskien. Zumba sopii erinomaisesti kaikille, jotka haluavat nauttia lattarirytmeistä, vauhdikkaasta menosta ja liikunnasta hymy huulilla! Let's Zumba!

Zumba Toning

Zumba Toning® on hauska tunti, jossa yhdistyy zumbasta tuttu lattarimeininki ja noin puoli kiloa painavat marakassipainot. Tunnilla tehdään enemmän lihaskuntoliikkeitä kuin perinteisellä Zumba -tunnilla ja jos olet harkinnut aloittavasi zumbaamisen, tämä on loistava tunti aloittaa! Marakassipainot tuovat oman ihanan lisänsä tuntiin ja nimensä mukaisesti kyse on kehoa muokkaavista liikkeistä. Voisi kuvitella että puoli kiloa per käsi ei ole paljoa, mutta kun painoja tunnin verran sheikkaa, niin mieli voi muuttua. Jos kaipaat tehokasta, hauskaa ja kiinteyttävää treeniä, valitse Zumba Toning!

Kangoo Jumps Power 1

Kangoo Jumps Power -tunti on lajina supertehokas ja hauska intervalliharjoitus kaiken kuntoisille liikkujille. Treeni perustuu patentoitujen Kangoo Jumps-kenkien iskua vaimentavaan ominaisuuteen, joka suojaa niveliä iskuilta. Kangoo Jumps Power -tunti vahvistaa koko kehoa todella tehokkaasti, polttaa jopa 800-1200 kaloria, tehostaa sydämen ja hengityselimien toimintaa, polttaa rasvaa, lisää energiaa, kasvattaa kestävyyskuntoa, parantaa ryhtiä, koordinaatiota ja tasapainoa ja kaiken lisäksi on hurjan hauskaa! Tämä tunti sopii loistavasti aloittelijoille ja tästä tunnista kannattaakin aloittaa Kangoo Jumps -harrastus.

Kangoo Jumps Power 2

Kangoo Jumps Power 2 -tunti on suunniteltu niille jotka ovat käyneet jo muutaman kerran Kangoo Jumps Power 1 -tunnilla ja ovat oppineet perustekniikan lajissa. Tällä tunnilla tehdään koreografisesti haastavampia liikkeitä kuin Kangoo Jumps Power 1-tunnilla.

Bungee Fun

Bungee Fun -tunti on aerobista kuntoa sekä lihaskuntoa vahvistava tunti, joka on saanut inspiraationsa tanssista, ilmalajeista ja lihaskuntoliikkeistä. Laadukkaat bungee fun-tuntimme on iloinen kokonaisuus koreografiaa, naurua, hikeä ja hauskanpitoa. Kattoon kiinnitetyn benjiköyden ansiosta tunnilla voi treenata liikkeitä monipuolisesti ja uudella tavalla. Bungee -köysi keventää iskuja (hyvin nivelystävällistä ) ja tekee vaativistakin liikkeistä kevyemmän tuntuisia ja lennokkaita. Benjiköysi antaa myös kunnon treenivastuksen ja köydellä saat tehtyä ilmavia hyppyjä. Bungee Fun -tunnilla harjoittelu kehittää erityisesti kehonhallintaa, aerobista kuntoa ja räjähtävää voimaa. Tunnilla harjoitellaan valikoima erilaisia liikkeitä, joista tehdään kokonainen sarja vauhdikkaan musiikin tempoon tunnin lopuksi. Osallistujat voivat odottaa, että tässä lajissa tekeminen nousee aivan uusiin korkeuksiin! HUOM! Otathan Bungee -tunnille vaaleapohjaiset kengät, kiitos! Tunnilla voi olla myös ilman kenkiä.

Hotbutt

Hotbutt-tunti on hauska yhdistelmä helppoja aerobisia liikkeitä, liikkuvuusliikkeitä ja perinteisiä lihaskuntoliikkeitä. Liikkeet ovat yksinkertaisia, tehokkaita ja jumalaiset pakara(kivu)t on lähes satavarmasti taattu! Tule tälle tunnille, jos haluat viedä jalkatreenisi ihan uuteen ulottuvuuteen!

Kehonhuolto

Kehonhuolto -tunnilla hoidetaan kokoa kehoa staattisilla ja dynaamisilla venytyksillä sekä pilatesrullaa apuna käyttäen. Alussa tehdään rauhallinen lämmittelyosuus joko kehonpainolla tai kuminauhoja apuna käyttäen, jonka jälkeen siirrytään venyttämään eri lihasryhmiä rauhallisella temmolla. Tunnin kruunaa noin 5 minuutin loppurentoutus. Tämän tunnin jälkeen olosi on virkistynyt ja lihaksesi elastiset. Tule tälle tunnille nauttimaan ja hakemaan kokonaisvaltainen hyvä olo koko kehoon.

Power Body

PowerBody on yksinkertainen, mutta vauhdikas ja kehoa kokonaisvaltaisesti kuormittava lihaskuntotunti. Tunnin alussa tehdään helppo ja lyhyt alkulämmittely ilman painoja. Alkulämmittelyn jälkeen siirrytään treenaamaan kehoa käsipainojen avulla ja liikkeet tehdään lihaskuntopatteritekniikalla. Yhteen lihaskuntopatteriin kuuluu aina yksi liike käsille, keskivartalolle ja jalkojen lihaksille. Yhden patterin jälkeen tehdään noin 2-3 minuttia kestävä sykkeenkohotus. Tämä tunti kasvattaa tehokkaasti kuntoa, kiinteyttää lihaksia ja polttaa rasvaa. Tunnin viimeistelee palauttavat venytykset treenatuille lihasryhmille.

LumoDance

Tällä tunnilla pidetään ennenkaikkea hauskaa ja biletetään hyvän musiikin tahdissa! LumoDance -tunnilla harjoitellaan suorastaan lumoava tanssisarja pienissä pätkissä. Tunnin lopuksi huomaat, että olemme tehneet kokonaisen tanssisarjan, jota veivaamme villisti sille suunniteltuun omaan nimikkobiisiin! Oletko aina halunnut käydä tanssitunneilla, mutta et ole uskaltanut? Kaipaatko ripauksen lisää itsevarmuutta? Haluatko yllättää ystäväsi seuraavissa illanistujaisissa aivan uusilla moovseilla? Jos vastaus edes yhteen kysymykseen on kyllä, niin siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti osallistua LumoDance -tunnille! ”Trust me, you can dance” -LumoDance-

Pound

Pound® on vauhdikas ja mukaansa tempaava intervallitunti, jossa pääset mäiskimään kaikki turhat patoumasi pois. Pound® -tunnilla yhdistyvät lihaskunto- ja aerobinen treeni sekä mukaansa tempaavaa musiikki. Liikkeitä tehdään seisten, istuen ja selinmakuulta ja pääset rytmittämään liikkeitä Ripstix® -rumpukapuloilla! Tämä hauska laji kehittää samalla rytmitajua, koordinaatiota, nopeutta, ketteryyttä ja kestävyyttä sekä polttaa tehokkaasti kaloreita. Pound®-tunti sopii kaiken kuntoisille ja -ikäisille rokkistaroille, sillä liikkeitä voi soveltaa hyvin omalle tasolle sopivaksi. Tunnin ajan olo on kuin oman elämänsä rokkistaralla eikä kukaan katso pahasti, vaikka joka isku ei niin nuotilleen osuisikaan. Oletko valmis päästämään sisäisen rokkistarasi irti?

Fitnesspilates

Lumottaren Fitnesspilates -tunti yhdistää pilatesliikkeitä ja lihaskuntoliikkeitä. Tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon syvien lihasten vahvistamiseen ja tehdään selkärangan hyvinvointia parantavia liikkeitä. Fitnesspilateksessa tehtävät harjoitukset kehittävät ennenkaikkea keskivartalosi voimaa ja kestävyyttä. Liikkeet lisäävät myös liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Tunti sopii kaikille kuntoon tai ikään katsomatta..